Upplevelser i Kaunas

Festivaler

Kaunas är känt för flera populära festivaler. Bland de mest väletablerade kan nämnas Pažaislis musikfestival under sommaren, Kaunas Jazzfestival under våren och International Modern Dance Festival på höstkanten. Hansafestivalen är något av variant på den gotländska medeltidsveckan med medeltidsmusik, gycklare och gatuteater.

Bergbanor

I Kaunas finns två gamla bergbanor som fortfarande är i drift, till glädje inte minst för turister som vill njuta av en spännande åktur och en härlig utsikt. Žaliakalnis bergbana är den äldsta linbanan i Litauen och en av de äldsta i Europa. Det drivs elektriskt och hade sin premiärtur 1931. Som passagerare får man vara med om en stigning på 75 meter. Med Aleksotas bergbana från 1935 tar man upp till Aleksotas berg. Belöningen som väntar när man kommer upp är en superb utsikt över Kaunas.

Kaunas at night 1, photo Christophe Goessen

Birštonas

Kombinera gärna besöket i Kaunas med en hel- eller halvdagsutflykt till Birštonas 19 mil söderut. Denna kurort ligger inbäddad i en vacker skog vid floden Némunas. Birštonas är berömt för sin underbara natur, friska mineralvatten och en avkopplande stillhet. Resan tar 40 minuter med buss från Kaunas centralstation.

Väderprognos

Idag 22 Feb 23 Feb 24 Feb
0/-7 °C
-1/-7 °C
0/-2 °C
6/1 °C

Rekommenderade hotell

Misko g. 11, LT-44321 Kaunas

Kuzmos g. 8, LT-44280 Kaunas

K. Donelaičio g. 27, LT-44240 Kaunas