Resa till Kaunas

Flyg till Kaunas

Till Kaunas International Airport kan man flyga med airBaltic via Riga. Beroende på säsong kan även Ryanair erbjuda direktflyg. Från Kaunas flygplats går bussar in till centralstation och gamla stan. Avståndet är ca 14 km och taxi in till stan ska normalt kosta ungefär €15-20. Vissa hotell erbjuder egen transfer till och från Kaunas flygplats. Det finns också bussförbindelser från flygplatsen direkt till andra städer som Vilnius och Klaipeda. Vilnius flygplats ligger bara ungefär 10 mil från Kaunas. Det är enkelt att ta sig mellan städerna med antingen buss eller tåg. Vilnius flygplats har ett större utbud av flygbolag; Estonian Air, Finnair, Lufthansa, SAS, LOT och Wizz Air.

Buss eller färja till Kaunas

Långväga busslinjer förbinder Kaunas med Riga i Lettland, Tallinn i Estland, Minsk i Vitryssland och Warszawa i Polen. Bussbolagen kör också till andra delar av Litauen med som turistmål som Druskininkai, Palanga och Trakai. Ett annat alternativ för att resa till Kaunas är via färja till Klaipeda vid Östersjökusten. Därifrån kan man hyra bil eller ta en buss. Avståndet från kusten är drygt 20 mil. Sommartid kan man också resa till Kaunas med båt längs floden Némunas.

Vilnius Kaunas, photo SeraTJ

Hyrbil och trafik

Att köra bil i Kaunas är inte förknippat med några speciella utmaningar förutom att det kan vara intensiv trafik vissa dagar och tider. Att hyra bil i Kaunas är enkelt. Flera internationella biluthyrare finns representerade i Litauen, inklusive Avis, Hertz, Europcar, Budget med flera. Biluthyrning finns naturligtvis direkt på flygplatserna både i Vilnius och i Kaunas.

Kollektivtrafik och cykel

Sist men inte minst ska vi passa på att nämna kollektivtrafiken i stan med relativt moderna trådbussar samt att det finns tiotals mil av cykelvänliga vägar i omgivningarna runt Kaunas.

Väderprognos

Idag 22 Feb 23 Feb 24 Feb
0/-7 °C
-1/-7 °C
0/-2 °C
6/1 °C

Rekommenderade hotell

Misko g. 11, LT-44321 Kaunas

Kuzmos g. 8, LT-44280 Kaunas

K. Donelaičio g. 27, LT-44240 Kaunas